Ads 468x60px

сряда, 16 март 2011 г.

Журито в шоуто Lord of The Chefs!

Борис Петров
Chef Борис Петров е работил в 5-звезден хотел от елитна световна хотелска верига и в едни от най-добрите ресторанти в София и страната. През 2000 г. заминава за Испания. Там работи при шеф-готвач Хавиер Саньол, който е завършил при Феран Адрия – име, познато на всеки готвач, а и на широката публика. От 2003 година работи в елитен ресторант в град Солоу, Тарагона, препоръчван от гид Мишлен, а година по-късно е поканен в новия ресторант на Хавиер Саньол в Тарагона като Шеф-готвач. През 2007 г. се връща в България и започва работа в един от най-елитните ресторанти. В настоящия момент е шеф-готвач на популярен столичен ресторант. Борис Петров е член на Контролния съвет на Евро-Ток България.              
Кои са петте най-опасни за приготвяне ястия?
1. Рибата Фуго (риба балон, игленик, риба смърт) – опасна е заради смъртоносното съдържание на тетродоксин. В една риба има количество, което може да убие между 30 и 40 човека. Изисква се специална диплома, за да може да я приготвяш. Като изпитът включва - да определиш вида, степента на отровата и трябва първо сам да я опиташ, преди да я дегустират хората.
2. Пилешки крилца – заради фината костна система и съдържанието на холестерол.
3. Яйцата – заради салмонелата.
4. Бадемите при малките деца, заради високото съдържание на йод в обвивката.
5. Най-вредната храна е тази, която ядеш, а вече не си гладен, независимо каква е тя и кой я е приготвил.
Добрият клиент е този, който знае какво иска и може да оцени това, което получава.

0 коментара:

Публикуване на коментар