Милен Панев: Изгонен
Възраст: 31 годиниМестоживеене: град Пловдив
Образование: Професионален готвач. Завършил е кулинарна школа в Германия, а висшето си образование - в ПУ „П. Хилендарски”, специалност „Туристическо обслужване”.
Семейно положение: Неженен, обвързан.
Интереси: футбол, билярд, шах, риболов, фитнес. От 3 години е главен готвач в известен пловдивски ресторант.
Съветът на готвача
Гответе това, което Вие обичате. Така ще сте сигурни, че ще е вкусно.
В кухнята с Милен
Съставки:
350 гр заешко месо
20гр морков
20гр стар лук
2 скилидки чесън
30гр зелена чушка
1с.л. доматено пюре
3-4 бр. сушени сини сливи без костилки
50 гр бекон за шпиковане
2-3 листа пресен босилек
1ч.л царевично брашно
20гр. суров бадем
10гр. натурален шоколад
2-3 зърна кафе
люта чушка
1 слайз бекон
Начин на приготване:
В тавичка слагаме заешкото месо и нарязаните зеленчуци. Правим разрези на кръст и поставяме бекон в месото (шпиковаме). Разбиваме доматено пюре с вода и малко мазнина, прибавяме нарязания босилек и заливаме месото. Покриваме тавичката с кухненско фолио и печем във фурна на умерена температура за 40 минути.
За соса:
"Пата Негра" е един от най-добрите хамони, които се произвеждат, но също така "Пата Негра" носи името на един от седемте най-известни мексикански соса. В България най-познат е гуакамоле.
Начин на приготвяне:
В по-голям съд слагаме масло, царевично брашно, захар и изчакваме да потъмнее леко, след което разреждаме с малко количество вода и разбъркваме. Последователно добавяме хамон, люта чушка, лук, сините сливи, чушка, 2-3 зърна кафе, бадеми и най-накрая добавяме парче натурален шоколад. Изчакваме соса да се редуцира и след това заливаме с него изпеченото заешко. За декорация използваме джалапено (или друг вид люта чушка), която увиваме в слайз бекон и запичаме леко на грил.
0 коментара:
Публикуване на коментар