Време за приготвяне: 30 минути
Продукти (за 4 порции):
230 г готово бутер тесто
250 г безсолна извара
100 мл сметана
2 с.л. акациев мед
20 г белен шамфъстък
1 яйце
Как се приготвя: Изрежете 8 триъгълника от тестото и ги увийте върху 8 намаслени цилиндрични форми с диаметър 2.5 см. Намажете отгоре с разбито яйце, разредено с няколко капки вода, и печете канолите в предварително загрята фурна на 180° около 12 минути. Когато се опекат до златисто, ги извадете от фурната и ги оставете да изстинат, преди внимателно да ги изнижете от формичките. Междувременно пуснете за 1 минута ядките във вряща вода, за да обелите ципите по-лесно, и след като ги почистите, ги счукайте на едро. Разбийте сметаната с изварата и меда, напълнете с тази смес тестените „тръбички” и наръсете в двата края с ядките.
ЗА ПОВЕЧЕ АРОМАТ: Може да прибавите към изварата 1 с.л. вода от портокалови цветчета.
понеделник, 21 март 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар