Време за приготвяне:1ч 10мин. Пподути за 4 порции: За тестото: 1/2 кубче мая (21г).;300г. пълнозърнесто брашно ;1-3с.л олио;сол; 1 стрък праз лук,1 червена чушка.100г.гъби,1 глава кромид лук,1с.л.олио,100мл. бульон,1ч.л. подправки за пица (готова смес ),100г пасирани домати от консерва,100г.настърган кашкавал. ПРИГОТВЯНЕ:1 Маята се разтваря в 100мл. хладка вода.Замесва се половината брашно,оставя се да втаса 20мин.Добавят се останалото брашно,олиото и1/2.ч.л.сол.Замесва се.Оставя се да втаса още 30мин.
Стъпка 2:В това време пригответе зеленчуците.Празът и лукът се нарязват на крагчета,чушката на ленти а гъбите на парчета.Запържват се в олиото 3 мин.Залива сес бульона и се оставя да какри на слаб огън още около 4 мин.Добавят се подправките за пица.
Стъпка3:Фурната се загрява предварителнона 200градуса.Тестото се премесва и се разделя на две части .Слага се в две Форми за пица (с диаметър около 24 см)
Стъпка4 :Отгоре се подреждат доматите.добавят се зеленчуците,посипва се с настъргания кашкавал и се пече 20-30 мин.до златисто кафяво.
петък, 4 март 2011 г.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар